ΥΠΕΝ: Δεν «βλέπει» περιθώρια αλλαγών η όδευση του ΤΑΡ στα Τενάγη Φιλίππων

  • Απο stergios
  • 31 Μαρτίου 2018 - 11:10
  • Comments Off

Μια έσχατη προσπάθεια καταβάλει το ΥΠΕΝ να απαντήσει στις ανησυχίες ορισμένων φορέων και κατοίκων από το Δήμο Καβάλας σχετικά με την όδευση του αγωγού TAP από την περιοχή Τενάγη Φιλίππων. Την Τετάρτη ο Γιώργος Σταθάκης συγκάλεσε μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα όπου συμμετείχαν οι τοπικοί φορείς, μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου που αντιδρούν, οι τοπικοί βουλευτές, η Δήμαρχος Καβάλας, αλλά και εκπρόσωποι του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ. Παρουσιάστηκε μάλιστα αναλυτικά η μελέτη – γνωμοδότηση που έχει εκπονήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με την οποία ο πλέον αρμόδιος επιστημονικός φορέας διαβεβαιώνει ότι οι φόβοι που εκφράζονται από τους αντιδρώντες δεν έχουν κάποια βάση.

Όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΕΝ την Τετάρτη το μεσημέρι το υπουργείο είναι ανοικτό να συζητήσει αντισταθμιστικά. Ωστόσο, όπως αναφέρει δεν μπορεί να γίνει αλλαγή όδευσης μια ήδη  υπήρξε σχετική επιστημονική τεκμηρίωση αλλά και μι  τροποποίηση που έκανε η κοινοπραξία κατά το αρχικό στάδιο της διαβούλευσης. Μάλιστα τονίζεται ο στρατηγικός χαρακτήρας του έργου και η σημασία του για τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο λόγος γίνεται για ένα τμήμα μήκους 10, μόλις, στα Τενάγη Φιλίππων χιλιομέτρων από το σύνολο των 550 χιλιομέτρων που έχουν κατασκευαστεί ή κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή επί ελληνικού εδάφους.

Γιώργος Αλεξάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΕΩΤΕΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!