υπεγράφη-μνημόνιο-συνεργασίας-με-το-υ-1067068
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 06.09.2022 | 23:50

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το υπουργείο Αμυντικών Εξοπλισμών της Δημοκρατίας της Κορέας

Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και της διοίκησης του προγράμματος Αμυντικών Προμηθειών με σκοπό τη συνεργασία τους για την απόκτηση αμοιβαίων οφελών στην αμυντική βιομηχανία και την υλικοτεχνική συνεργασία υπέγραψαν, σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στη Σεούλ, ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Αμυντικών Εξοπλισμών της Δημοκρατίας της Κορέας Donghwan Eom.

Όπως ανακοινώθηκε, Ελλάδα και Κορέα θα διερευνήσουν τρόπους και δυνατότητες ενίσχυσης της μεταξύ τους αμυντικής συνεργασίας στους ακόλουθους τομείς:

– Ανταλλαγή πληροφοριών για την Αμυντική Βιομηχανία και την Πολιτική Αμυντικών Προμηθειών.

– Παροχή πληροφοριών αμυντικού υλικού.

– Ανταλλαγή τεχνολογίας αμυντικών επιστημών.

– Προσδιορισμού και υποστήριξη κοινών ευκαιριών έρευνας/ανάπτυξης/ παραγωγής.

– Διασφάλιση Ποιότητας.

– Σε οποιονδήποτε άλλο τομέα συνεργασίας που μπορεί να αποφασιστεί από κοινού από τα μέρη.

Παρόντες ήταν η πρέσβης της Ελλάδας στην Κορέα Κατερίνα Λούπα και από πλευράς της Δημοκρατίας της Κορέας ο γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Διεθνών Συνεργασιών του υπουργείου Αμυντικών Εξοπλισμών Saeng Kim και ο διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών του υπουργείου Αμυντικών Εξοπλισμών σε Ευρώπη και Ασία Sungmin Ma.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση μεταξύ του Ν. Χαρδαλιά και του D. Eom, σε φιλικό κλίμα, κατά την οποία υπογραμμίστηκε το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και η κοινή βούληση, ώστε οι χώρες να προωθήσουν και να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους τόσο στον αμυντικό τομέα όσο και σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος