ΥΠΑΝ: Παροχή στήριξης σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από COVID-19

Στην έγκριση της ενίσχυσης ύψους έως 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, των κατασκευών και της ενέργειας, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πώς θα παρασχεθεί η στήριξη – Σε ποιους απευθύνεται

Η επιπρόσθετη αυτή στήριξη θα παρασχεθεί μέσω του Ταμείου Υποδομών(ΤΑΜΥΠΟΔ), το οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(ΕΤΕπ), μέσα από τη μορφή επιδοτούμενων δανείων και θα απευθύνεται σε εταιρείες με έως 3.000 εργαζομένους στους παραπάνω τομείς.

Στόχος της αποτελεί η παροχή βοήθειας σε δικαιούχους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητάς τους και για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους τόσο κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού, όσο και μετά από αυτήν.

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης

«Η ανάγκη για παροχή μεγαλύτερης ρευστότητας στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση μάς οδήγησε να κατευθύνουμε πόρους από το Ταμείο Υποδομών σε πρώτη φάση ύψους 160 εκατ. ευρώ για επιδοτούμενα δάνεια κεφαλαίου κίνησης. Είμαι σίγουρος ότι με τη συμβολή της ΕΤΕπ, που είναι η διαχειρίστρια του Ταμείου, η Κυβέρνηση θα έχει ένα ακόμη ισχυρό όπλο στη μάχη που δίνουμε για την ενίσχυση της αγοράς».

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω των τριών ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών – Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και σύμπραξης Alpha Bank – Eurobank -, που έχουν ήδη υπογράψει
επιχειρησιακή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το Ταμείο Υποδομών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!