Υπ.Υγείας: Πώς γίνεται η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας (εγκύκλιος)

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του 46ου άρθρου της ΠΝΠ με θέμα την «Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας».

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με το τεσσαρακοστό έκτο άρθρο «Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας» της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 Α΄) και προκειμένου να εξασφαλισθεί η ορθή και απρόσκοπτη εφαρμογή του, σας διευκρινίζουμε τα κάτωθι: 1. Δικαίωμα άμεσης πρόσληψης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν οι ιατροί, των οποίων οι αιτήσεις τους εκκρεμούν στις λίστες αναμονής, κυρίως για τις ειδικότητες της Εσωτερικής Παθολογίας, Καρδιολογίας, ΠνευμονολογίαςΦυματιολογίας, Ακτινολογίας, Παιδιατρικής, και παράλληλα πληρούν τις προϋποθέσεις τοποθέτησης (έκδοση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιητικό εκπλήρωσης του προκαταρκτικού σταδίου ειδίκευσης, αν απαιτείται κ.λ.π). Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατροί, οι φάκελοι των οποίων έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο για τοποθέτηση και συνεπώς βρίσκονται στη διαδικασία πρόσληψης για ειδίκευση. 2. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία διαθέτουν κενές θέσεις ειδικευομένων ιατρών οποιασδήποτε ειδικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι οποίες δεν πρόκειται να καλυφθούν στο προσεχές διάστημα, οφείλουν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και των Περιφερειακών ενοτήτων, να προβούν άμεσα σε επικοινωνία με τους ανωτέρω ιατρούς, ώστε να τους ενημερώσουν σχετικά και να συνάψουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με τους ενδιαφερόμενους, ανώτατης διάρκειας τεσσάρων μηνών. H ενημέρωση των ιατρών θα γίνεται τηρώντας – στα πλαίσια του εφικτού- τη σειρά προτεραιότητας στις λίστες αναμονής. 3. Λόγω του κατεπείγοντος και μετά την κοινοποίηση του παρόντος, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί που θα προσέλθουν από μόνοι τους στα νοσοκομεία και πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, συνάπτουν άμεσα σύμβαση και τοποθετούνται σε κενή οργανική θέση ειδικευομένου οποιασδήποτε ειδικότητας. 4. Για την ανάληψη υπηρεσίας, οι ιατροί οφείλουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 7 της αρ. Α2δ/Γ.Π.οικ.9106/2016 (ΦΕΚ 314 Β΄) Υπουργικής Απόφασης. Το χρονικό διάστημα που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δεν προσμετράται ως χρόνος ειδίκευσης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΓΙΑΤΡΟΙΜ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]