Υπ.Εργασίας: Δημιουργία 1.800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών για 45.000 παιδιά

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή αναφορά του προέδρου της ΝΔ, στη Βουλή.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας, σημειώνει:

«Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη, 23 Μαΐου, στη Βουλή, επανέλαβε για άλλη μια φορά την ίδια μονότονη υπόσχεση: ότι δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αν έρθει στην κυβέρνηση. Αναρωτιόμαστε αν η σκόπιμη αποσιώπηση απλών αριθμητικών δεδομένων συνεισφέρει στον πολιτικό διάλογο, αν η πλήρης διαστρέβλωση πραγματικών στοιχείων προάγει την πολιτική που αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας.

Θα επαναλάβουμε ότι «ξεχνά» το παρελθόν του. «Ξεχνά» ότι το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ κάλυψε μόλις 70 χιλιάδες δωρεάν θέσεις voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε τρία μόλις χρόνια αύξησε τις δωρεάν θέσεις σε 119 χιλιάδες.
«Ξεχνά» ότι μέχρι το 2015 χιλιάδες παιδιά έμεναν εκτός δομών, απλούστατα γιατί δεν υπήρχαν βρεφονηπιακοί σταθμοί να τα φιλοξενήσουν.

Βεβαίως «ξεχνά» να πει ότι το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί με 15 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους, την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον δωρεάν θέσεις βρεφών και νηπίων. Τέλος, ξεχνά ότι από το 2019 δρομολογείται η δημιουργία 1800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών για 45.000 περισσότερα παιδιά.

Είναι πολλά αυτά που «ξεχνά» ο κ. Μητσοτάκης αλλά το κατανοούμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κάναμε σε τρία μόλις χρόνια.

Ας το εξηγήσουμε απλά στον κ. Μητσοτάκη για να το καταλάβει και να το θυμάται: τα παιδιά έμεναν εκτός δομών γιατί δεν δημιουργούσατε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εμείς δημιουργούμε και γι’ αυτό αυξάνουμε τις δωρεάν θέσεις voucher.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!