Υπ. Ανάπτυξης: Αυξημένοι έλεγχοι και πρόστιμα για προϊόντα «μαϊμού»

Στην κατάσχεση εκατοντάδων απομιμητικών ειδών που θα διοχετεύονταν παράνομα στην αγορά, καθώς και στην επιβολή προστίμων άνω των 60 χιλιάδων ευρώ προχώρησαν οι ελεγκτές του υπ. Ανάπτυξης και της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, το χρονικό διάστημα από 14 έως 19 Οκτωβρίου.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου διενεργήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη και ανήλθαν σε 389, κατά 26% αυξημένοι σε σχέση με την εβδομάδα 7-12 Οκτωβρίου.

Βεβαιώθηκαν 54 παραβάσεις, αυξημένες κατά 17% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.063 απομιμητικά είδη και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 61.500 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΑΙΜΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!