yπ-ανάπτυξης-υπεγράφη-συμφωνία-με-την-lg-187640
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 29.12.2014 | 19:10

Yπ. Ανάπτυξης: Υπεγράφη συμφωνία με την LG για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, έστειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κορεατικού τεχνολογικού κολοσσού LG CNS, κ. E.J. Lee,  ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα κ. G. S.  Shin  και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ. Ε. Μαραγκουδάκης.

Η κοινοπραξία των εταιρειών LG CNS και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει αναλάβει το έργο ΣΔΙΤ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, υπέγραψε τη συμφωνία ΣΔΙΤ μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΟΑΣΑ και της κοινοπραξίας των αναδόχων.

Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη μακροχρόνια προοπτική της ελληνικής οικονομίας, καθώς ένας διεθνής τεχνολογικός κολοσσός, με κύκλο εργασιών που φτάνει τα 150 δισ. δολάρια, μαζί με τον Έλληνα εταίρο του, δεσμεύονται όχι μόνο για κατασκευή του έργου αλλά και για την καλή λειτουργία και απόδοσή του, καθ’ όλη τη διάρκεια της 12ετούς σύμβασης. Επίσης ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη και της χρηματοδότησης. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνάντησης, η LG CNS εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου με κεφάλαια της κορεατικής τράπεζας Kexim, ενός οργανισμού που έχει πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ.

Επιπλέον το έργο προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ συνδυάζοντας κοινοτικούς πόρους ύψους 28 εκατ. ευρώ και ιδιωτικούς πόρους ύψους 42 εκατ. ευρώ, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει να προσελκύει ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια πολλαπλασιάζοντας την επενδυτική αξία των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε:

«Παρά το γεγονός ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και οι δυνάμεις που συναθροίστηκαν μαζί της, ποντάρουν στην αναταραχή, το χάος και την αβεβαιότητα, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για την πραγματική ευημερία της χώρας μας. Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μια εταιρεία με το μέγεθος της LG εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία και επενδύει στις προοπτικές της. Η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ακόμη ευρύτερες συνεργασίες. Την ώρα που κάποιοι παίζουν με την τύχη της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να ενισχυθεί η πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας».