Υφυπουργός Παιδείας: Κρίσιμος ο επόμενος μήνας μέχρι το άνοιγμα των σχολείων

Εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτήρισε τον μήνα που απομένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

«Η πανδημία είναι φυσικό φαινόμενο που αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα. Προχωράμε με εμβολιασμούς και τεστ, ενώ έχει ανακοινωθεί ο προγραμματισμός και οι όροι που ξεκινούν τα σχολεία», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Α. Συρίγος.

«Ο ένας μήνας που απομένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων είναι εξαιρετικά κρίσιμος και αναφέρομαι στους ενηλίκους που είναι εκείνοι που χτίζουν με τον εμβολιασμό το τείχος ανοσίας», πρόσθεσε.

«Έχουμε πλέον τα εμβόλια για να την καταπολεμήσουμε και τα σχολεία να ξεκινήσουν δια ζώσης στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι όροι παραμένουν οι ίδιοι με τον Ιούνιο. Στις τάξεις μπαίνουν χωρίς τεστ όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και τα παιδιά με 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ, για τους υπόλοιπους ενήλικες είναι υποχρεωτικό το εργαστηριακό τεστ» επισήμανε.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Δεν τίθεται ζήτημα υποχρεωτικότητας

Καλός είναι ο μέσος όρος των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς με ποσοστό που ανέρχεται σε 75 -80%, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας.

Σε σχέση με το ζήτημα της υποχρεωτικότητας είπε ότι όλα είναι πάνω στο τραπέζι, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό και αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Μέσα από τα στατιστικά δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]