Χριστοφιλοπούλου: Ζητούμενο η κινητικότητα να γίνει μόνιμο εργαλείο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκτήσει η κινητικότητα στο Δημόσιο μόνιμο χαρακτήρα αποκαλύπτει στη συνέντευξή της στην Κ.Ε η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η υφυπουργός διευκρινίζει ότι στόχος αποτελεί η αντιστοίχιση των ελλείψεων σε ειδικότητες με τα πλεονάσματα στο Δημόσιο.

«Οι ποσοτικοί στόχοι για την κινητικότητα, αλλά και για τις αποχωρήσεις, παραμένουν αμετάβλητοι. Η κινητικότητα μέσω της διαθεσιμότητας δεν ταυτίζεται με τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις» σημειώνει.

Σε ερώτηση για το πόσοι θα απολυθούν μετά το 8μηνο, η ίδια δηλώνει ότι θα αποχωρήσουν μόνον όσοι δεν μπορέσουν να επανατοποθετηθούν με βάση την ειδικότητά τους και τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας.
Τέλος, διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει κυνήγι μαγισσών επίορκων δι’ ασήμαντον αφορμήν. «Είμαστε αποφασισμένοι να παύσει το καθεστώς γενικευμένης ατιμωρησίας και χαλαρώτητας στο Δημόσιο. Κάτι που η χώρα έχει ανάγκη έτσι κι αλλιώς» καταλήγει.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!