«Με πλαστά πτυχία έως το 10% των δημοτικών αστυνομικών»

Στην εκτίμηση ότι το 5 έως 10% έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά (πλαστά πτυχία, πλαστά απολυτήρια,  πλαστά διπλώματα οδήγησης κλπ), προχώρησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, «διορθώνοντας» πρόσφατη δήλωση του συναδέλφου της από το ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου που είχε εκτιμήσει ότι το ποσοστό αυτό βρίσκεται το 20%.  

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο mega, μετά από τον έλεγχο περίπου του 50% των πιστοποιητικών πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών «τολμώ να εκτιμήσω ότι το ποσοστό αυτό (σ.σ. όσων έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά) είναι 5 έως 10%».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι μετά από εισαγγελική παρέμβαση υπάρχουν ήδη οι πρώτες τρεις απολύσεις σε δημοτικούς αστυνομικούς για πλαστά δικαιολογητικά.

Επιπλέον,  πρότεινε την ύπαρξη ακόμα και δειγματοληπτικών ελέγχων, προκειμένου «να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και να μιλήσουμε για διοικητική μεταρρύθμιση» .

Χαρακτήρισε, επίσης, σημαντική την συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, με τα οποία υπάρχει ήδη επιτάχυνση στον έλεγχο των υποθέσεων και ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές σε όλους, καθώς «το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!