Χριστοφιλοπουλου: Το κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του είναι μέγιστος λαϊκισμός

«Μεγάλο λάθός» χαρακτήρισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου την παράταση της θητείας των πρυτάνεων, εκτιμώντας ότι αυτή η απόφαση ήταν που οδήγησε σήμερα σε αυτή την κατάσταση, «με φοιτητικές παρατάξεις να συνδιοικούν τα Πανεπιστήμια και με πρυτανικά «ανταλλάγματα»». Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή της στον ρ/σ Alpha, «τώρα εισπράττουμε τα επίχειρα μιας ρύθμισης» , την οποία πάντως, όπως υπενθύμισε την είχε καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τον Ιούλιο του 2012.

H υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είπε ότι το ΥΔΜΗΔ παρακολουθεί «τα τεκταινόμενα στα Πανεπιστήμια με τη διακριτικότητα που επιβάλλεται», και «δεν υπεισέρχεται στην ουσία των θεμάτων Παιδείας αλλά συνεργάζεται για επιτελικά διοικητικά θέματα, όπως η κινητικότητα«.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «δηλώσεις του τύπου, «κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του», από όπου και προέρχονται, αποτελούν κορωνίδα λαϊκισμού, είναι δημαγωγικές δηλώσεις», και όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά «είναι κρίμα να τις εκστομίζουν πανεπιστημιακοί «άρχοντες»». 

«Είναι αυτονόητο, σε οποιοδήποτε διοικητικό σύστημα, το ανθρώπινο δυναμικό, που είναι και το μεγαλύτερο κεφάλαιό του, να μετακινείται σε θέσεις που χρειάζεται, προκειμένου να καλύπτονται κενά, να μην υπάρχουν πλεονάσματα και να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης», συμπλήρωσε η υπουργός ενώ είπε ακόμη: «Το δημόσιο δεν υπάρχει για να απασχολεί υπαλλήλους αλλά  για το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, προάγοντας τη  αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα και τον εξορθολογισμό των δημοσίων υπηρεσιών.»

Όσον αφορά το ζήτημα της σύστασης εξεταστικής για τα υποβρύχια που έθεσε με πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε πως όση περισσότερη διαφάνεια εισάγουμε στο πολιτικό σύστημα, τόσο καλύτερα θα είναι για τη δημοκρατία και τον τόπο, προαναγγέλλοντας ότι εκεί θα μάθουν πολλά πράγματα και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε ό,τι έχει να κάνει με «τις περίεργες σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συγκεκριμένα συμφέροντα».

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!