Χριστοφιλοπούλου: Ισάριθμες προσλήψεις για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις

Τη δέσμευση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους επεσήμανε μεταξύ άλλων η Εύη Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξή της στο «Action 24», προσθέτοντας ότι έχει ζητηθεί παράταση προκειμένου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ήδη, στα περισσότερα υπουργεία και  τους φορείς, έχουν προχωρήσει η αξιολόγηση δομών και τα πλάνα στελέχωσης.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, κάθε υπουργείο ξεχωριστά αξιολογεί τις δομές και τους φορείς του ενώ το ΥΔΜΗΔ συντονίζει, παρακολουθεί και ασκεί υποστηρικτικό ρόλο, ενώ υπογράμμισε, πως στόχος είναι να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τη διαθεσιμότητα, προκειμένου να μην υπάρχει ανασφάλεια στους δημοσίους υπαλλήλους: «Πρέπει να κατακτήσουμε την κινητικότητα ως εργαλείο που βασίζεται στην αξιολόγηση», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, η υφυπουργός πρόσθεσε πως «για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα υπάρξουν και ισάριθμες νέες προσλήψεις», συμπληρώνοντας: «Νέοι άνθρωποι, που έχουν πετύχει στο ΑΣΕΠ και περιμένουν να διοριστούν, θα καλύψουν ειδικότητες που έχει ανάγκη το δημόσιο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», ανέφερε.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως δεν πρέπει να «δαιμονοποιούμε τη Δημόσια Διοίκηση στο σύνολό της, ακριβώς επειδή για χρόνια, υπήρχε το απαράδεκτο καθεστώς ατιμωρησίας», καθώς μια μικρή μειοψηφία δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους δημοσίους υπαλλήλους, η  πλειοψηφία των οποίων εργάζεται και αποδίδει: «Όχι στην ατιμωρησία αλλά και όχι κυνήγι μαγισσών», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς η υφυπουργός διευκρίνησε ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, ενώ ήδη πέντε υπουργεία έχουν καταθέσει προτάσεις για την απορρόφηση τους.

Επιπλέον, έδωσε έμφαση στο ότι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης παρέχει προγράμματα επιμόρφωσης των υπαλλήλων που έχουν μπει στο καθεστώς της διαθεσιμότητας: «Μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση και να βελτιώσουν τα προσόντα τους», πρόσθεσε επ’ αυτού και επανέλαβε πως «σταθερή βούληση» του υπουργείου παραμένει η απλοποίηση των διαδικασιών στην επαφή του πολίτη με το δημόσιο.

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!