Χριστοφιλοπούλου: Υπάρχουν οργανισμοί «φαντάσματα» που πρέπει να κλείσουν

Για οργανισμούς «φαντάσματα» που πρέπει να οδηγηθούν σε κλείσιμο, έκανε λόγο μιλώντας στο star η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Παράλληλα προανήγγειλε ότι

«πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους, σχετικά με το αν επιτελούν αποτελεσματικά το σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι υπάρχουν και οργανισμοί «φαντάσματα».

Επιπλέον η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «έχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες. Το ΥΔΜΗΔ μπορεί να συμβάλλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη. Όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια Υπουργεία», πρόσθεσε. .

Παράλληλα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι:

•           Η ουσία της κινητικότητας είναι να μπορούν οι υπάλληλοι να μετακινούνται σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν ανάγκες, διότι στο δημόσιο υπάρχουν κενά και πλεονάσματα. Για παράδειγμα, υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν τραυματιοφορείς και την ίδια ώρα πλεονάζουν, σε άλλες υπηρεσίες, υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

•           Για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα υπάρχουν και 15.000 αντίστοιχες προσλήψεις. Περίπου έντεκα χιλιάδες νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις. Μπορούν, ύστερα από ρύθμιση που ψηφίσαμε στο νομοσχέδιο, να διεκδικήσουν πρόσληψη σε άλλον φορέα, από εκείνον για τον οποίο εξετάστηκαν στον γραπτό διαγωνισμό.

•           Η συμφωνία με τους εταίρους δεν περιέχει μόνο απομακρύνσεις αλλά και εθελούσιες αποχωρήσεις, οι οποίες δεν θα αποτελούν προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Στο παρελθόν υπήρχαν «χρυσές» εθελούσιες έξοδοι, τις οποίες το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι πλήρωναν πολλαπλά.

•           Πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό Δημόσιο σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Ασφάλεια και σε ένα λιτό σε κάποιους άλλους. Το κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί ως επιχειρηματίας και να διατηρεί τόσους οργανισμούς.

•           Η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών γίνεται σε θέσεις που έχουν αιτηθεί και, κατά τη σειρά, που έχουν ιεραρχηθεί. Δε υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθούν σε θέσεις που δεν έχει αιτηθεί και σε περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες για εκείνους.

•           Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για τη μείωση των διοικητικών βαρών στις επιχειρήσεις βρίσκεται στην τελική της φάση και οι εκθέσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις για τους 13 τομείς της οικονομίας, παραδίδονται τον Ιανουάριο.  Ήδη ζητήσαμε τις πρώτες προτάσεις, στις οποίες προχωράμε άμεσα. Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στη μείωση της γραφειοκρατίας ως κυβέρνηση και ως Υπουργείο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!