Χωρίς το μέρισμα του ΜΤΠΥ πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις του Δημοσίου

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις του Απριλίου (στις περισσότερες τράπεζες έχουν πιστωθεί από χθες το βράδυ) στους συνταξιούχους του δημοσίου και του ΙΚΑ. Ο ΟΓΑ και ο ΟΑΑΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την 1η Απριλίου και το ΝΑΤ στις 31 Μαρτίου.

Ωστόσο οι 280.000 συνταξιούχοι του δημοσίου δε θα εισπράξουν σήμερα αλλά ούτε για τους επόμενους τρεις μήνες το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς καταργήθηκε η μηνιαία καταβολή του μερίσματος λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του ταμείου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου (ΦΕΚ Β, αριθμός 799) το μέρισμα θα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο. Δηλαδή, ως πρώτο τρίμηνο νοούνται το διάστημα Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, ως δεύτερο τρίμηνο το διάστημα Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου και ως τρίτο τρίμηνο το διάστημα Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέρισμα θα πιστωθεί στους συνταξιούχους στις 29 Ιουνίου, στις 29 Σεπτεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Η κατάργηση της μηνιαίας καταβολής των μερισμάτων κρίθηκε αναγκαία καθώς ήταν αναπόφευκτος ο δανεισμός για να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 40 εκ. ευρώ, ενώ τους τελευταίους μήνες πιστωνόταν στους λογαριασμούς με καθυστέρηση.

Το χειρότερο είναι ότι θα το μέρισμα αναμένεται να μειωθεί κατά 32% (θα προβλέπεται διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προκειμένου να επέλθει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των εσόδων και των δαπανών).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΤΠΥ, ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΤΠΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!