«Χοντραίνει» το παιχνίδι: Ποιες γραμμές συγκρούονται στον ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα!

Τρεις «γραμμές» συγκρούονται αυτήν τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το επικείμενο δημοψήφισμα. Αν και κανένας δεν αμφισβητεί το «ΟΧΙ» εντούτοις, υπάρχουν διαφορετικές κατευθύνσεις τόσο για την ερμηνεία αυτού του ΟΧΙ όσο και για το αν τελικά πρέπει ή όχι να υπάρχει συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα περί τον πρωθυπουργό φαίνεται αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το δημοψήφισμα με την υπάρχουσα κατάσταση. Δηλαδή, χωρίς συμφωνία, και με στόχο να επικρατήσει το ΟΧΙ. Αν τελικά κερδίσει το ΟΧΙ τότε θα επιδιώξει εκ νέου διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αν κερδίσει το ΝΑΙ, τότε η κυβέρνηση παραιτείται και ετοιμάζεται για εκλογές.

Μια άλλη ομάδα επιδιώκει να υπάρξει άμεση συμφωνία, πριν το δημοψήφισμα. Αν επιτευχθεί συμφωνία τότε είτε δεν θα γίνει καθόλου δημοψήφισμα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Τέλος, υπάρχουν και οι λεγόμενοι «σκληροπυρηνικοί», οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ισχυρά ερείσματα στο Μαξίμου, ορισμένοι εκ της αριστερής πλατφόρμας, οι οποίοι επιθυμούν το ΟΧΙ να πάρει άλλα χαρακτηριστικά, που μπορεί να σημαίνει ακόμη και έξοδο από τη ζώνη του ευρώ…

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΟΧΙ, ΤΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση