Φοροδιαφυγή και στην Κνωσσό - Υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου δεν έκοβαν αποδείξεις - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
24
Ιανουάριος
Back

Φοροδιαφυγή και στην Κνωσσό – Υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου δεν έκοβαν αποδείξεις

Μετά από καταγγελίες τουριστών, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, που ανήκει στο ταμείο αρχαιολογικών πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι καταγγελίες ήταν για αγορά αναμνηστικών χωρίς να δοθεί απόδειξη. Οι εργαζόμενοι στο πωλητήριο φέρονται να μην έκοψαν αποδείξεις, αλλά και αν έκοβαν δεν θα υπήρχε διαφορά, αφού η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές  μετά μόλις μιας μέρας ελέγχου, καταλόγισαν 534 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παραβάσεων φορολογικών και όχι μόνο.

Σχετικά με το θέμα, ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!