Ξεπαγώνουν οι προαγωγές στο Δημόσιο

Το σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά το 2011, περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη συνδέεται με την προσπάθειά του να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα δημιουργικής αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο και να αλλάξει η εικόνα της εφαρμογής ενός προγράμματος λιτότητας που παρουσιάζεται ως μεταρρύθμιση.

Με βάση το σύστημα που θα ισχύσει, τα πτυχία και τα προσόντα θα μετρούν περισσότερο για τις προαγωγές στο Δημόσιο απ’ ό,τι στο παρελθόν, ενώ θα περιοριστεί η σημασία της αρχαιότητας. Με άλλα λόγια, δε θα ισχύσει η η επετηρίδα, αφού θα μειωθούν τα μόρια από τα έτη υπηρεσίας και θα βαρύνουν περισσότερο οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι και το πτυχίο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως λένε συνεργάτες του, αυτό θα σημαίνει αξιοκρατία στην πράξη αφού οι υπάλληλοι που θα έχουν τα μεγαλύτερα προσόντα -και όχι τα περισσότερα χρόνια- θα διεκδικούν με αξιώσεις θέσεις τμηματαρχών, διευθυντών και γενικών διευθυντών.

Το ξεπάγωμα των προαγωγών στο Δημόσιο θα είναι μια θετική είδηση σε μια επικαιρότητα που ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους μονοπωλείται με τα νέα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Με αυτή την έννοια, από κάποιες πλευρές ερμηνεύεται και ως προεκλογικός σχεδιασμός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!