Ξένια Παπασταύρου: Πιστεύω στο όραμα του ΟΠΕΚΑ -Τι λέει η νέα διοικήτρια

Η Ξένια Παπασταύρου έχει αναλάβει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ. Η κα Παπασταύρου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του London School of Economics. Έχει διατελέσει επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Τροφίμων του πρώτου φορέα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης των τροφίμων. Το 2011 ίδρυσε την ΜΚΟ «Μπορούμε» με όραμα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά. Για 13 χρόνια εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη καθώς και στο Ίδρυμα Λαμπράκη. Επιπλέον είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Library4All”. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά και καλά Ιταλικά.

H ίδια, σε μήνυμά της στο fb, πριν λίγες ημέρες, ανέφερε:

Με βαθύτατο αίσθημα ευθύνης ανέλαβα τη θέση της Διοικητού στον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλλλεγγύης). Πιστεύω στο όραμα του ΟΠΕΚΑ και σε όσα πρεσβεύει: “Ένα κράτος κοινωνικής φροντίδας και ουσιαστικής αλληλεγγύης, με ενιαίους κανόνες και ισότιμη πρόσβαση” και δεσμεύομαι να το υπηρετήσω με όλες μου τις γνώσεις και δυνάμεις προκειμένου να ξεδιπλωθεί και να αναπτυχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η λειτουργία του.

Στόχος μου είναι να εργαστούμε ως ομάδα, αξιοποιώντας κάθε άνθρωπο στον Οργανισμό με τις δεξιότητές του, την υπάρχουσα τεχνογνωσία και όλους τους πόρους του Οργανισμού έτσι ώστε να εντοπίσουμε βιώσιμους τρόπους συνεχούς βελτίωσης της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του φορέα. Είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και αυτό οφείλουμε να πράξουμε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ, ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΞΕΝΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!