ξεκινούν-προσλήψεις-μόνιμων-εκπαιδε-169062
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 04.05.2015 | 10:33

Ξεκινούν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Προτεραιότητα στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, καθώς το 90% των δασκάλων και καθηγητών που υπηρετούν σε αυτά είναι αναπληρωτές.

Ο κ. Κουράκης παραδέχθηκε ότι οι πιστώσεις που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (υπολογίζονται σε 3 με 4 χιλιάδες) δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τις πιστώσεις που μπορούμε να έχουμε για μόνιμους διορισμούς για όλη την εκπαίδευση, και οι οποίες είναι λίγες -πολύ πολύ λιγότερες από αυτές που θα θέλαμε- θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν τέτοιο καταμερισμό, ώστε να ενισχύσουμε αυτές τις δομές», ανέφερε απο το βήμα της βουλής ο κ. Κουράκης και συμπλήρωσε ότι αυτό δεν σημαίνει καθόλου μα καθόλου ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά χρόνων, γιατί αυτές οι δομές είναι δομές που θέλουν ισχυρή υποστήριξη, διότι, όπως είπαμε, απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδική παρακολούθηση.

Το Υπουργείο εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα κατανεμηθούν οι θέσεις αυτές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες. Αναφορικά με τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, μπορούμε να συμφωνήσουμε όλες και όλοι ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Όπως έχει κάνει γνωστό ο κ Κουράκης προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας είναι η επεξεργασία ενός συστήματος, με το οποίο οι εκπαιδευτικοί δεν θα νιώσουν αδικημένοι και θα αντιστοιχεί στις προσδοκίες και τους κόπους τους.

«Το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο, καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών έχει δώσει εξετάσεις ΑΣΕΠ, άλλοι ήταν διοριστέοι αλλά δεν απορροφήθηκαν, πολλοί έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα μαζεύοντας μόρια. Επιπλέον, υπάρχει και η απόφαση του ΣτΕ το οποίο παίρνει θέση υπέρ της επιτυχίας μέσω διαγωνισμού. Επομένως, το Υπουργείο αυτό το διάστημα επεξεργάζεται με δέουσα προσοχή το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών -λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους απαραίτητους παράγοντες- και το οποίο θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.» ανέφερε ο κ. Κουράκης.

Πηγή: Το Έθνος