Τρίτη
3
Οκτώβριος
Back

Δ. Μαλεβιζίου: Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ξεκίνησε σήμερα στον δήμο Μαλεβιζίου η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα- στο οποίο, σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν πάνω από 1.500 δημότες Μαλεβιζίου- παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου και κλιμακίου μελών του υπουργείου.

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι ένας ολοκληρωμένος θεσμός κοινωνικής προστασίας. Εκτός από την οικονομική στήριξη, περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας αλλά και προώθηση στην απασχόληση. Όλο αυτό το πλαίσιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι, το επόμενο διάστημα, η δράση των 13 δήμων που επελέγησαν για το πρόγραμμα αυτό. Ο δήμος Μαλεβιζίου είναι ο ένας από τους 13 δήμους που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Η δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα και οι δομές που έχουν αναπτυχθεί, εγγυώνται την επιτυχία του προγράμματος» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την έναρξη της διαδικασίας.

Με την πιλοτική εφαρμογή του, αρχικά το κονδύλι υπολογίζεται να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ σε πλήρη εφαρμογή του το πρόγραμμα αναμένεται να φτάσει τα 850 εκατομμύρια με 1 δισ. ευρώ, στηρίζοντας περίπου 700.000 άτομα.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι στόχος είναι, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και εφόσον η πιλοτική εφαρμογή του στεφθεί με επιτυχία, το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, στηρίζοντας όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ακόμη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι χρειάζεται προετοιμασία, περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας και βεβαίως άψογη συνεργασία της κοινωνίας. Γι’ αυτό, ο δήμος, το επόμενο διάστημα θα καλέσει όλους τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν την προσπάθεια, μέσα από ένα πρωτόκολλο κοινωνικής σύμπραξης.

Σε πρώτη φάση, στο πρόγραμμα αυτό στον δήμο Μαλεβιζίου θα ενταχθούν πάνω από 1.500 άτομα και αυτό, όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, θα είναι μόνον η αρχή προκειμένου να υπάρξουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας επισήμανε: «Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, περισσότερο από κάθε άλλη πράξη. Θα συνεργαστούμε σε αυτήν τη βάση και πιστεύω ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα εκείνα, τα οποία έπειτα θα μας καθοδηγήσουν στην εφαρμογή του προγράμματος με επιτυχία σε όλους του δήμους της χώρας».

πηγή: απε-μπε

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!