Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς – μέχρι €270.000 η αξία του ακινήτου

Mε τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται σήμερα στις 10 το πρωί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών, την προστασία των δανειοληπτών και διατάξεις για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη και θα ψηφιστεί το Σάββατο από την Ολομέλεια, αφού όμως προηγηθεί δεκάωρη συζήτηση.

Δεν έλειψαν πάντως τα χιουμοριστικά και δηκτικά σχόλια, όπως αυτό του κ. Δραγασάκη. Ανακοινώνοντας στις 10 το βράδυ από την Ολομέλεια την κατάθεση του νομοσχεδίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εισάγεται σε τόσο σύντομο χρόνο προς συζήτηση και ψήφιση.

«Ελπίζω η κυβέρνηση να έχει κάποιες πειστικές απαντήσεις γι΄αυτό», σημείωσε από την έδρα και ευχήθηκε στους βουλευτές «που θα θελήσουν να το διαβάσουν» καλό ξενύχτι.

Όπως γίνεται γνωστό από την Τετάρτη, παρατείνεται ως το τέλος του 2014 η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με τις εξής προϋποθέσεις όμως:

– Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ

– Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να είναι μέχρι 35.000 ευρώ ή αλλιώς το μεικτό να φτάνει τα 50.000 ευρώ

– Η συνολική αξία ακίνητης και κινητής περιουσίας να είναι μέχρι 270.000 ευρώ

– Για οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά ή για πολίτες με αναπηρία άνω του 67%, αλλά για και όσους βαρύνονται φορολογικά από ανθρώπους με αναπηρία άνω του 67%, τα παραπάνω όρια των προϋποθέσεων προσαυξάνονται κατά 10%.

– Θεσπίζεται καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, αναλόγως του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!