Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο θέμα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων

Στο ξεκαθάρισμα θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων από τους αρμόδιους Φορείς προχωρά η κυβέρνηση με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας , ΠΕΧΩδΕ και του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου Ειδικότερα:

α) καθορίζονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των Φορεών διαχείρισης Στερεών Αποοβλήτων (ΦΟδΣΑ) και οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν για τη σύννομη άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών.

β) τίθενται οι κανόνες για την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία τους, με την καθιέρωση της υποχρέωσης κατάρτισης οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας.

γ) καθορίζονται οι διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού τους.

δ) καθιερώνεται η υποχρέωση κατάρτισης 4ετούς επιχειρησιακού σχεδίου.

ε) τίθενται κανόνες στην άσκηση της τιμολογιακής τους πολιτικής,

στ) καθορίζονται οι πόροι των Φορέων διαχείρισης και τίθενται οι κανόνες για την οικονομική διοίκηση και διαχείριση.

«Κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω απόφασης είναι ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο στο θέμα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, σ’ ότι αφορά στην παροχή και κοστολόγηση των υπηρεσιών διαχείρισης αυτών, προϋπόθεση για να οδηγηθούμε στην εύρυθμη και διαφανή λειτουργία όλων των Φορέων διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Νάκος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]