Χατζηδάκης: Κανένας κίνδυνος για την κατοικία των κοινωνικά αδύναμων

«Σε καμία περίπτωση δεν θα θιγούν κοινωνικά αδύναμοι», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για το οποίο παρείχε χθες διαβεβαιώσεις και ο Πρωθυπουργός.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «κανένας κοινωνικά αδύναμος συμπολίτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτε», σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα προστατευτικό πλαίσιο που δεν αμφισβητείται ούτε από την τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι συζητήσεις με την τρόικα για το φλέγον αυτό ζήτημα θα γίνουν γύρω στο Νοέμβριο και, όπως είπε, η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την παράταση των διατάξεων που έχουν μια κοινωνική χρησιμότητα, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν διατάξεις «πίσω από τις οποίες κρύβονται συμπολίτες μας που δεν είναι φτωχοί».

Γ ια τις πληροφορίες οτι πλειστηριασμοί θα γίνουν για ακίνητα που αφορούν περίπου 2% των δανειοληπτών για τους οποίους διαπιστώνεται εκ των καταθέσεών τους οτι ενώ μπορούν δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, ο κ. Χατζηδάκης είπε οτι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στο διάλογο.

Tέλος, μιλώντας για το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση για την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας, στις 27 Αυγούστου, θα αναστέλλεται η λειτουργία των πρατηρίων που δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα, μέχρι να τα τοποθετήσουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!