«Χάθηκαν» στο μέτρημα πάνω από 2.000 μετανάστες – Τι απαντά η Κυβέρνηση

Από την προηγούμενη Παρασκευή όπου στο υπουργικό αποφασίσθηκε η σύσταση κυβερνητικού οργάνου, υπό τον Δ. Βίτσα, για την παρακολούθηση και ενημέρωση των εξελίξεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, κάθε ημέρα δίνεται στη δημοσιότητα ένας πίνακας με τον αριθμό των εγκλωβισμένων εντός των συνόρων.

Αριθμός που όπως είναι φυσικό θα πρέπει να αυξάνεται αφού στον Πειραιά καταφθάνουν περί τους 1000 με 1500 ανθρώπους καθημερινώς από τα ελληνικά νησιά, την ίδια ώρα που από την Ειδομένη περνούν στα Σκόπια όχι περισσότεροι από 150 ανθρώπους.

Είναι όμως έτσι; Όχι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Το χθεσινό έγγραφο ανέφερε πως οι «εγκλωβισμένοι» στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονταν σε 36.419, εκ των οποίων οι 29.001 στην ηπειρωτική χώρα και 7.418 στα νησιά. Σήμερα οι «εγκλωβισμένοι» πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 34183, λιγότερη δηλαδή σε σχέση με χθες κατά 2236 άτομα.

Με βάση όμως τα σημερινά στοιχεία που δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων μειώθηκε κατά 2236 άτομα. Και μάλιστα την ώρα που έφτασαν στον Πειραιά περί τους 1000 ανθρώπους και από την Ειδομένη έφυγαν περί τους 150.  Συνεπώς αν αυτοί οι άνθρωποι δεν βρήκαν έναν άλλον τρόπο που δεν τον γνωρίζει κανείς προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους, απλά η κυβέρνηση τους έχασε και δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

Τι απαντά η Κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση η διαφορά αυτή προκύπτει επειδή τα hotspots και κέντρα προσωρινής διαμονής προσφύγων είναι «ανοιχτού» τύπου και συνεπώς κάθε πρωί που γίνεται η καταμέτρηση σημαντικός αριθμός όσων διαμένουν σε αυτά έχει βγει έξω.

Πηγή: thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΕΤΡΗΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!