Χαράτσι στις παροχές των εργοδοτών προς τους υπαλλήλους τους που ξεπερνούν τα 300 ευρώ

Χαράτσι σε όλες τις «παροχές σε είδος» αξίας άνω των 300 ευρώ το χρόνο που λαμβάνουν οι μισθωτοί εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους, όπως εταιρικά κινητά τηλέφωνα που πληρώνονται από την επιχείρηση, εταιρικά αυτοκίνητα, προκαταβολές μισθών, κουπόνια για αγορές ειδών κ.λπ., επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι παροχές αυτές θα αποτιμώνται σε χρήμα και θα φορολογούνται πλέον ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες με συντελεστές 22%, 32 και 42%!

Στον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι «οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος». Σύμφωνα με τον κώδικα, οι παροχές σε είδος υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου, όπως ακριβώς και το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ίδιο φορολογικό καθεστώς, αν κάποιος έχει μια «εταιρική σύνδεση» κινητής τηλεφωνίας (όπου κατά πάσα πιθανότητα το ποσό ξεπερνάει τα 300 ευρώ ετησίως), είναι πλέον υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες.

Ο λογιστής της εταιρίας θα προσθέσει στον μισθό του το αντίτιμο των λογαριασμών του κινητού, κάτι που θα έχει ως συνέπεια να επιβληθεί φόρος εισοδήματος αλλά και εισφορά αλληλεγγύης. Στην καλύτερη περίπτωση, ο φόρος θα ανέλθει στο 22%.

Πηγή: zeronews.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΡΟΧΕΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΧΑΡΑΤΣΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!