Ξανθός: Προέβλεψε καθυστέρηση των 4.000 προσλήψεων στην Υγεία λόγω ΣτΕ

«Το ΣτΕ παρεμβαίνει και ακυρώνει στην ουσία μία κεντρική πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.» Αυτό επεσήμανε ο υπoουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Ρ/Σ στο Κόκκινο με αφορμή τις εξελίξεις με τος τηλεοπτικές άδειες. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα γίνει προσπάθεια να μην ακυρωθούν οι υποσχέσεις για τις κοινωνικές δράσεις που είχαν προβλεφτεί στη βάση των πόρων από τους υπερθεματιστές.

«Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα, όχι μόνο στο συμβολικό, αλλά και στο ουσιαστικό επίπεδο, με την έννοια δηλαδή ότι παρεμβάσεις όπως είπατε και εσείς προηγουμένως ανακουφιστικού χαρακτήρα για την κοινωνία, με την παρέμβαση αυτή, με την απόφαση αυτή τουλάχιστον παγώνει» σημείωσε και τόνισε ότι:

«Θα προσπαθήσουμε να μην ακυρωθούν. Αυτό τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι το δικό μας στο χώρο της υγείας. Θα δούμε τη ρύθμιση γέφυρα, την οποία προανήγγειλε ο αρμόδιος  Υπουργός Επικρατείας τις επόμενες μέρες και πραγματικά θα κάνουμε ότι μπορούμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, έτσι ώστε αυτή η παρέμβαση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που είχαμε προβλέψει  με 4.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, να μην ακυρωθεί, αλλά προφανώς μας δημιουργεί επιπλέον δυσκολία. Θα υπάρξει μία καθυστέρηση. Θα κάνουμε όμως μία προσπάθεια να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από αυτό το σχεδιασμό.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΞΑΝΘΟΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!