Βρούτσης: Επιστροφές Ελλήνων επιστημόνων με ελάχιστη αμοιβή 3.000€

Πρωτοποριακή παρέμβαση που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν αρκείται στις διαπιστώσεις όσον αφορά το πρόβλημα του Brain Drain χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την δράση «Ελλάδα Ξανά» για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων ηλικίας 25-40 ετών με ελάχιστη αμοιβή 3.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε αρχικός στόχος του πρόγράμματος που θα καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους είναι «να γυρίσουν πίσω πολύ σύντομα οι πρώτοι 500 Έλληνες υψηλής εξειδίκευσης που βρίσκονται στο εξωτερικό για να αιματοδοτήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις για να καλύψουν τη ζήτηση ειδιοκτήτων που δεν υπάρχουν».

Σημείωσε ότι το ελληνικό κράτος μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους θα καταβάλλει για έναν χρόνο το 70% της αμοιβής των επαναπατρισθέντων Ελλήνων επιστημόνων με τις επιχειρήσεις να δεσμεύονται ότι θα τους κρατήσουν έναν χρόνο ακόμα με τον υπ. Εργασίας να δηλώνει τη σιγουριά του ότι «η επιχείρηση θα τον κρατήσει για πάντα έναν τέτοιο επιστήμονα».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα υποβάλουν τη ζήτησή τους οι επιχειρήσεις και την προσφορά τους οι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο.

«Έχουμε μιλήσει με τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Κάποιοι μας έλεγαν ήδη ότι «1-2 άτομα τα έχω ανάγκη». Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να έχουν επιστρέψει κάποιοι» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες επιστήμονες που θα επιστρέψουν θα πρέπει να έχουν τίτλους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς και τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακή εμπειρία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!