Βρούτσης: Επαναξιολογείται η ρύθμιση για τις αυξήσεις σε συντάξεις αιρετών

Αλλάζει ρότα η κυβέρνηση μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα για αύξηση των συντάξεων βουλευτών και δημάρχων. Με σημερινή του δήλωση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει στη συνολική επαναξιολόγηση των ρυθμίσεων που αφορούν τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά βουλευτών, δημάρχων και λοιπών αιρετών με σκοπό την κατάργηση των όποιων ευνοϊκών ρυθμίσεων.  Μάλιστα,  σύμφωνα, με τον ίδιο, οι διευθετήσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις ανήκουν σε προγενέστερα της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματα.

«Στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα, η προσπάθεια επιβάλλεται να είναι συλλογική και το παράδειγμα πρέπει να δίνεται πρωτίστως από τους αιρετούς κάθε βαθμίδας. Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενίσχυσε προνόμια σε βουλευτές και αιρετούς, αλλά αντίθετα κατήργησε κάθε προνόμιο με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

Να σημειωθεί ότι το παράθυρο για τις  αύξησες στις συντάξεις, βουλευτών και δημάρχων άνοιξε με εγκύκλιο του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, ΕΤΑΜ. Με την εγκύκλιο που εκδόθηκε ως «εξαιρετικά επείγουσα» την περασμένη εβδομάδα,  δίνεται το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας, τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΕΤΑΜ, προκειμένου κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισης του όσο κατείχε δημόσια αξιώματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΙΚΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση