Βρούτσης: Δεν μείωνεται ο κατώτατος μισθός – Δεν καταργείται ο 13ος και 14ος

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το 2016, ούτε και κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ANT1.

Ο Υπουργός Εργασίας απαντώντας και σε δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου  τόνισε ότι δεν τέθηκε ποτέ από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης συντάξεων, αλλά υπογράμμισε ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται «διορθωτικές αλλαγές», που δεν επηρεάζουν το ύψος των συντάξεων.

Αναφερόμενος στην αδήλωτη εργασία, είπε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. «Οι εργοδότες πρέπει να καταλάβουν ότι με την αδήλωτη εργασία πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, γιατί οι συνέπειες γυρίζουν στους ίδιους» σημείωσε.

Όσον αφορά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο για περίπου 100 χιλιάδες δικαιούχους.

«Καλοκαιρινό νυχτερινό ανέκδοτο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον κατώτερο και τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα μοιάζει με καλοκαιρινό νυχτερινό ανέκδοτο» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι υπάρχει «δέσμευση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην τρόικα ο κατώτερος μισθός στη χώρα μας να φθάσει στα επίπεδα της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Λετονίας, δηλαδή στα 150 με 200 ευρώ τον μήνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ


Αφήστε μια απάντηση