Βρέθηκαν κομμένα κάγκελα στις φυλακές Κορυδαλλού - «Μαρτυρούν» απόδραση Μαζιώτη - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Νοέμβριος
Back

Βρέθηκαν κομμένα κάγκελα στις φυλακές Κορυδαλλού – «Μαρτυρούν» απόδραση Μαζιώτη

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα διέταξε εισαγγελέας για τα δύο κομμένα κάγκελα που βρέθηκαν σε παράρτημα της Στ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου.

Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα, ενώ ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης  διευκρινίζει ότι:

«Σε σχέση με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημειώνονται τα εξής:

Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.

Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.

Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Σταθερή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ότι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!