ΡΟΗ
προηγ επομ

Βορίδης: Όχι «ταμπού» οι απολύσεις στο Δημόσιο

Καταφέρθηκε πρόσφατα κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και τον «έσφαξε με το τσεκούρι», επειδή δεν έχει προχωρήσει το «μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα», και σήμερα, ο πρώην υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης βγαίνει μπροστά και λέει ό,τι δε λέει καθαρά -επισήμως τουλάχιστον- η κυβέρνηση, αλλά το λένε οι δανειστές: «Η δική μου θέση είναι ότι οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού», σημείωσε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.

Για να συμπληρώσει: «Η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των εργαζομένων στο δημόσιο, ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου. Κατά τη δική μου άποψη, οποιαδήποτε αντίθετη θέση είναι μη ορθολογική γιατί στην πραγματικότητα σημαίνει ότι μη αναγκαίοι, μη χρειαζούμενοι εργαζόμενοι πληρώνονται από τον έλληνα φορολογούμενο».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων και το έργο του υπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης, ο Μ. Βορίδης σήμερα έκανε μια… αναδίπλωση: «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά στην κινητικότητα των υπαλλήλων. Το πρόγραμμα της κινητικότητας των υπαλλήλων δεν είναι πρόγραμμα απολύσεων. Η διαθεσιμότητα οδηγεί στην κινητικότητα, όχι στις απολύσεις, αυτή είναι η θέση του αρμόδιου υπουργού, αυτή είναι η θέση του κ. Μανιτάκη, αυτό έχει πει κατ’ επανάληψη, αυτή είναι η κυβερνητική θέση», είπε.

Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ κοροϊδεύει για τις απολύσεις
Κουβέλης: Εκτός τόπου και χρόνου οι δογματικές εμμονές σε απολύσεις
Τρόικα: Τα νέα οργανογράμματα φέρνουν… προσαρμογές
Απολύσεις στο Δημόσιο: Ψάχνουν «σωσίβιο» στην… Ιταλία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!