Βολουδάκης: Προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων της δημόσιας διοίκησης, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής όσον αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, σε ημερίδα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), με θέμα το «Καινοτόμο Εργαστήριο» για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βολουδάκης, «προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τόσο με θεσμικές ρυθμίσεις, όπως το υπό εξέταση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, όσο και με έργα πληροφορικής που προκηρύχθηκαν τους τελευταίους μήνες ή προκηρύσσονται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα όμως την προετοιμάζουμε αξιοποιώντας τις υφιστάμενες δυνατότητες, όπως με το σχέδιο για την καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής και της αποκλειστικά ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων σε όλα τα υπουργεία ως τον Ιούνιο του 2013».

Προσέθεσε δε ότι έχουν ήδη εκπαιδευθεί στο ΕΚΔΔΑ 1.741 βασικοί χρήστες από όλα τα υπουργεία, ενώ το σχέδιο για τα ηλεκτρονικά έγγραφα θα επεκταθεί και έξω από τα υπουργεία με στόχο να απαλλαγούν οι πολίτες, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι από την «τυραννία» εγγράφων, σφραγίδων και υπογραφών. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη «ο στόχος είναι μία δημόσια διοίκηση που δεν θα διαχειρίζεται έγγραφα, έστω κι αν είναι ηλεκτρονικά, αλλά πληροφορίες και δεδομένα».

Τέλος, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε πως είναι σε εξέλιξη η αναθεώρηση της βασικής νομοθεσίας, πως έως τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και πως τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά στη σύνταξή του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!