βίτσας-η-πλειοψηφία-των-f16-θα-αναβαθμισ-323281
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 22.10.2017 | 10:32

Βίτσας: Η πλειοψηφία των F16 θα αναβαθμιστεί σε viper

«Τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ» δήλωσε για την αναβάθμιση των F-16 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F-16 και πρόσθεσες ότι μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις, «το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε viper».

Ο Αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας. Επανέλαβε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ.

Σε σχέση με τη διαδικασία αναβάθμισης ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.

Από τη διαδικασία τόνισε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Όπως είπε στη συναρμολόγηση και στις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.