βίτσας-εργαζόμαστε-για-τη-γρήγορη-επι-122090
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 03.03.2018 | 11:12

Βίτσας: Εργαζόμαστε για τη γρήγορη επιστροφή των δύο στρατιωτικών

«Παρακολουθούμε το θέμα με προσοχή. Εργαζόμαστε ώστε να λυθεί γρήγορα και τα παιδιά μας να επιστρέψουν γρήγορα στη χώρα» τονίζει ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και τ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο.

Ο κ. Βίτσας μιλώντας στο ΑΜΠΕ αποκαλύπτει επίσης δύο άγνωστα περιστατικά από τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η μια στιγμή ήταν όταν ήρθε ο Πάνος Καμμένος, και μου είπε ότι αναλάβαμε το προσφυγικό και σε 15 μέρες πρέπει να έχουμε φτιάξει 5 hot spot και δεκάδες χώρους φιλοξενίας. Εκεί φάνηκε στην πράξη η οργάνωση, πειθαρχία και αποτελεσματικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι απλά μια οργανωμένη ισχυρή δομή του κρατικού μηχανισμού αλλά μπορεί εύκολα να αφομοιώνει αυτό που αποτελεί εθνική ανάγκη και να το διαχειρίζεται με απόλυτη αποτελεσματικότητα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Μια δεύτερη στιγμή ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η γείτονα χώρα όταν έγινε απόπειρα πραξικοπήματος. Εκείνο το βράδυ, όπου τα πράγματα έδειχναν πολύ επικίνδυνα και έτεινε να διαμορφωθεί μια χαοτική κατάσταση, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν στις θέσεις τους μέσα σε ακριβώς μια ώρα και 32 λεπτά. Αυτό εμένα με έκανε να αισθάνομαι και υπερήφανος και ασφαλής».

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο τη χαρακτηρίζει άριστη: «Αυτή η λέξη ταιριάζει. Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτή καρδιά, φιλότιμο και αυθορμητισμό, που αγαπάει την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με τον Πάνο Καμμένο, έχουμε «υπογράψει» ένα πολιτικό-κοινωνικό συμβόλαιο, να βγάλουμε τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της κρίσης και της επιτροπείας. Προϋπόθεση για να υπογράψεις ένα συμβόλαιο δεν είναι να είσαι ίδιος και όμοιος αλλά να μπορείς να συνεργαστείς για έναν κοινό σκοπό. Αυτός ο σκοπός, αυτός ο πατριωτικός στόχος μάς ενώνει και μας οδηγεί και λύνει στην πορεία τα όποια προβλήματα αναφύονται, όπου βέβαια στο επίπεδο της Εθνικής Άμυνας δεν υπήρξαν. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ιδιαίτερο εγχείρημα, το οποίο στέφεται με επιτυχία αλλά και γράφει ιστορία» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

Για τα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να θέσουμε εμείς τις προτεραιότητες και να μην ακολουθούμε τα γεγονότα όταν και αν ποτέ αυτά υπάρξουν. Δηλαδή οι παρούσες συνθήκες σχετικής ηρεμίας γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις δομές του υπουργείου και να κάνουμε είτε διορθωτικές είτε ενισχυτικές κινήσεις. Με άλλες λέξεις πρέπει να έχουμε σχέδια για κάθε πιθανό σενάριο».