βίτσας-δέσμευση-πρωθυπουργού-το-υπόλ-71020
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 31.12.2017 | 14:33

Βίτσας: Δέσμευση πρωθυπουργού το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών των ενστόλων

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας και του ίδιου, για την καταβολή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών των στρατιωτικών, εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα asfalistiko.gr αναφέρθηκε επίσης στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, με την οποία θα αποσαφηνίζεται ο υπολογισμός της μάχιμης πενταετίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «είναι ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη θετική ανταπόκριση για το συγκεκριμένο αίτημα».

Σχετικά με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Βίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει «η λογική, ιδιαίτερα για τα παιδιά που είναι στα σύνορα ή μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, να υπηρετούν στον χώρο τους, στην περιοχή τους».

Σε ό,τι αφορά πτυχές της ζωής των στρατευμένων, είπε ότι για ειδικές κατηγορίες κληρωτών, όπως οι γιατροί, δίνεται η δυνατότητα ο χρόνος θητείας τους σε απομακρυσμένα σημεία να προσμετράται στο αγροτικό τους, και παράλληλα «να πληρώνονται με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με το υπουργείο Υγείας, κανονικά σαν αγροτικοί γιατροί».