βίτσας-δεν-ισχύουν-τα-δημοσιεύματα-γι-66900
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.01.2017 | 09:56

Βίτσας: Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα για νέα μέτρα

«Θέλουμε γρήγορα να κλείσει η αξιολόγηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας πως «με κοπιώδη προσπάθεια θα μπορούσαν να κλείσουν οι διαφορές στα δημοσιονομικά, στα εργασιακά και τα ενεργειακά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση δεν κλείνει λόγω διαφορετικών θέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει αποφασίσει, εάν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα.

Υποστήριξε πως «δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα, σημειώνοντας πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι υπεραρκετά».

Διεμήνυσε ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι δεδομένα, δεν μπαίνουν στο τραπέζι και κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες», για να συμπληρώσει πως «όποιος έχει προβλήματα στο εσωτερικό του, ας τα λύσει διαφορετικά».

Διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι υπάρχει θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος, όπως ανέφερε, κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σημείωσε, επίσης, πως όσοι γράφουν γι’ αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς ενδέχεται να παίζουν το παιχνίδι των άλλων.

Απέδωσε στη στάση της Τουρκίας για την παραμονή των στρατευμάτων κατοχής την εμπλοκή στην διαπραγμάτευση για την επίλυση του προβλήματος, επισημαίνοντας πως, σκληρές δηλώσεις και θέσεις έχουν λάβει οι Τούρκοι και όχι ο κ. Κοτζιάς ή ο πρωθυπουργός.

Τόνισε πως η Τουρκία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ εάν δεν πάει στην Ευρώπη.

Για τα προβλήματα στα προσφυγικά κέντρα, λόγω του καιρού, αναγνώρισε ότι ο μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος ενώ είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για παραίτηση του κ. Μουζάλα. «Δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα πρέπει να οδηγούν κάθε φορά σε παραίτηση» είπε ο κ. Βίτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει: «αν ήταν με την παραίτησή μου να λυθεί το προσφυγικό, τότε θα το έκανα».