Βέτο Κωνσταντοπούλου στη «βροχή» τροπολογιών – Πέρασαν με ψηφοφορία – Σήμερα η ονομαστική για τις υπόλοιπες

Παρέμβαση για την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών λόγω του ότι όπως είπε δεν πληρούν τις συνταγματικές και τις προϋποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής, έκανε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη βροχή τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. 

Πρόκειται για τις τροπολογίες που αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και τις εξαιρέσεις από την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες ωστόσο τελικώς υπερψηφίσθηκαν μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Νίκος Βούτσης και Γιώργος Κατρούγκαλος. Οι δύο υπουργοί επικαλέστηκαν την σοβαρότητα και το επείγον των θεμάτων που επιλύουν, υποστήριξαν ότι δεν παραβιάζονται ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα αλλά και το γεγονός ότι είναι συναφείς με το νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα με τη συγκατάθεση της κ. Κωνσταντοπούλου να τεθούν προς έγκριση από τη Βουλή, όπως και έγινε.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές αποφάνθηκαν δια εγέρσεως ότι:

-Η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει σχέση με το νομοσχέδιο

-Η τροπολογία για τη Διαύγεια  έχει σχέση με το νομοσχέδιο.

-Η τροπολογία για τις εξαιρέσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ και των φορέων του Δημοσίου κρίθηκε ότι είναι συναφής με το νομοσχέδιο αλλά και ότι δεν είναι εκπρόθεσμος

Παράλληλα η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα θα διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες που κατέθεσε το Ποτάμι για 15 τροπολογίες εκ των οποίων οι 13 βουλευτικές και οι δύο υπουργικές (για τη Διαύγεια και τα ταμειακά διαθέσιμα).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αφήστε μια απάντηση