Βέτο ΑΣΕΠ στη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Εμπλοκή σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι απεργούν για δέκατη εβδομάδα, παρά την εισαγγελική παρέμβαση, προκαλεί η στάση του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού επέστρεψε στο υπουργείο Παιδείας τις λίστες των απογραφέντων υπαλλήλων με την υπογράμμιση ότι είναι ελλιπείς, με συνέπεια να μην μπορεί το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στη μοριοδότηση, η αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιλογή των 1.349 υπαλλήλων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Από τις λίστες του υπουργείου Παιδείας λείπουν στοιχεία των υπηρεσιακών φακέλων των υπαλλήλων. Οι φάκελοι βρίσκονται κλειδωμένοι στα κλειστά πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει παρέμβει για το γεγονός ότι συνεχίζονται οι απεργίες στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ παρά τις δικαστικές αποφάσεις που τις έκριναν παράνομες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΚΠΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΜΠ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!