Βερναρδάκης: Η κυβέρνηση θα δώσει λύσεις εκεί που άλλοι κληροδότησαν προβλήματα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνει στις Σέρρες το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στην ΕΡΤ Σερρών, που αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της σημερινής επίσκεψής του στις Σέρρες. Ο κ. Βερναρδάκης είναι πως είναι υπό συζήτηση μια τέτοια εξέλιξη, πως πρέπει να αποφασισθεί σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν θεματικές ημερίδες οι οποίες μπορούν να γίνουν και στις επιμέρους πόλεις και επισκέψεις υπουργών σε κάθε περιοχή. Ο κ. Υπουργός εκτίμησε πως το 2018 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη σε ανοδική πορεία «αλλά περιμένουμε να φανεί και σε κάθε κοινωνία και σε κάθε νοικοκυριό» είπε και συμπλήρωσε πως στόχος είναι αυτές οι καλύτερες μέρες να μπουν σε ένα πλαίσιο, έτσι ώστε να μην ξαναγυρίσουμε ποτέ σε αυτή την άθλια κατάσταση που βρήκαμε το 2010».

Για το θέμα της προοπτικής και το μέλλον της ΕΒΖ είπε χαρακτηριστικά ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι να τη σώσει, είναι να φτιάξει ένα βιώσιμο πλάνο και να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και την παραγωγική δουλειά της Βιομηχανίας.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων ο κ. Υπουργός επισήμανε την αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια ξεκαθαρίζοντας «Εμείς θα προχωρήσουμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, προφανώς και θα διασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα γι’ αυτό να είναι όλοι βέβαιοι, εμείς δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε τίποτα, αλλά από την άλλη πλευρά εθνικισμοί και λαϊκισμοί του τύπου των αρχών της δεκαετίας του ’90 είναι πια ξεπερασμένοι από την ίδια την κοινωνία και υπ αυτή την έννοια, εκτιμώ ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής, δεν θα έχει προφανώς την ίδια δυναμική με παλαιότερα χρόνια αφενός, αφετέρου νομίζω και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους» τόνισε ο κ.Υπουργός.

«Η κυβέρνηση έχει αναλάβει το μεγάλο βάρος και την τεράστια ευθύνη να δώσει λύσεις εκεί που οι άλλοι κληροδότησαν προβλήματα και ανοιχτά θέματα»: υπογράμμισε ο υπουργός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΕΡΡΕΣ