Βενιζέλος: Θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία των αδύναμων οικονομικά

Την εκτίμηση ότι το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε, μετέφερε ο κ. Eυ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά και τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Συγκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών εκείνος απάντησε «νομίζω πως ναι». Είπε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

Λίγο αργότερα σε γραπτή του δήλωσε ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας.», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος

Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση