Βενιζέλος: «Παράθυρο» για απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα

Τη διεύρυνση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και στις παρυφές του στενού Δημόσιου τομέα προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής του συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα των επαφών του με την τρόικα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες υπηρεσίες ή οργανισμούς θα «αγγίξει»: «Η εργασιακή εφεδρεία δεν θα περιοριστεί στους οργανισμούς που συγχωνεύονται, συρρικνώνονται ή κλείνουν αλλά γενικότερα στη γενική κυβέρνηση και στις παρυφές του στενού δημόσιου τομέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Διευκρίνισε δε ότι αυτό αφορά ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ και φορείς που δεν έχουν ονοματιστεί μέχρι τώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πρέπει να επισπευστούν οι αλλαγές που έχουν αποφασιστεί, μεταξύ αυτών και αυτή για το γενικό μισθολόγιο. Μάλιστα, όπως σημείωσε, πρέπει να γίνει γρήγορα. «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να προωθηθούν και θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην εμπλοκή των συνομιλιών με την τρόικα, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δε συνέβη τίποτε, τα φαντάστηκε ο Τύπος. Παραδέχθηκε, ωστόσο, τη διακοπή, σημειώνοντας παράλληλα πως ήταν προγραμματισμένη για να συνεχιστεί σε β’ γύρο στις 14 Σεπτεμβρίου. «Έληξε πολύ φιλικά και δημιουργικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών

Όσον αφορά στα νέα μέτρα, είπε ότι είναι απόφαση βαθύτατα πολιτική, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να διαφωνεί πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσω… Eurogroup και Ευρωζώνης.

Τρόικα: Προγραμματισμένη η διακοπή στις διαπραγματεύσεις

Στο μεταξύ, ανακοίνωση έβγαλε το κλιμάκιο της τρόικας που έχει φύγει προσωρινά από την Αθήνα, προκειμένου να επιτρέψει στις αρμόδιες Αρχές να ολοκληρώσουν τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στον Προϋπολογισμού, λίγα μόλις λεπτά μετά το πέρας της συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην ανακοίνωση, η τρόικα «συμπλέει» με τον υπουργό Οικονομικών, όσον αφορά στην… προσωρινή διακοπή των συνομιλιών, και δηλώνει πως θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου

Η ανακοίνωση της τρόικας

Κλιμάκιο των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ συζήτησε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και την εφαρμογή των πολιτικών στο πλαίσιο της πέμπτης αναθεώρησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.

Το κλιμάκιο έχει σημειώσει πρόοδο, όμως αποχώρησε προσωρινά από την Αθήνα προκειμένου να επιτρέψει στις Αρχές να ολοκληρώσουν τις τεχνικές εργασίες, μεταξύ άλλων, που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό του 2012 και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Το κλιμάκιο αναμένει να επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένει οι ελληνικές Αρχές να έχουν ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις αναφορικά με τις πολιτικές που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!