Βενιζέλος: Άμεσα η προκήρυξη για κενές θέσεις

Την άμεση προκήρυξη για την κάλυψη των κενών στο δημόσιο τομέα προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο, παρέχοντας πλήρη στήριξη στο «το έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργού και της πολιτικής ηγεσίας, γιατί βασικός μας στόχος είναι να γίνουμε, επιτέλους, μία κανονική χώρα».

«Ένα πρώτο δείγμα που θα δώσει και το υπουργείο σε σχέση με την κινητικότητα του προσωπικού είναι η άμεση προκήρυξη των προς κάλυψη θέσεων, για να νοιώσουν όλοι όσοι εντάσσονται στην κινητικότητα πως κανείς δεν τους κοροϊδεύει, πως υπάρχουν θέσεις και θα καταλάβουν υφιστάμενες θέσει που ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου», είπε ο Β. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόταν από το γραμματέα της Κ.Ο. Γ. Μανιάτη και τους Γ. Ντόλιο και Π. Ρήγα, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου. Να σημειωθεί πως ανάλογη ενημέρωση – συνάντηση θα κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με τον αρχηγό του, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, την προσεχή Πέμπτη, στις 10 και μισή το πρωί.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το έργο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Υπουργού και της πολιτικής ηγεσίας, γιατί βασικός μας στόχος είναι να γίνουμε, επιτέλους, μία κανονική χώρα. Άρα, το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι ένα κανονικό κράτος, μαζί με μία κανονική κοινωνία, και μία κανονική οικονομία. Το κράτος είναι αυτό που μπορεί να διασφαλίσει και την κοινωνική συνοχή και την εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Από το κράτος τελικά ζητά ο πολίτης ασφάλεια και προοπτική. Και παρότι βεβαίως μέσω των ιδιωτικοποιήσεων το κράτος μικραίνει παραγωγικά, μεγαλώνει ρυθμιστικά, μεγαλώνει χρηματοοικονομικά, μέσω του τραπεζικού τομέα, και το κράτος είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στον πολίτη την προοπτική που θέλει τώρα: ασφάλεια και προοπτική.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία λοιπόν να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση, έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές, ιδίως τώρα που έχουμε αποκτήσει δημοσιονομική και νομισματική ασφάλεια. Τώρα θα πιάσουν τόπο και όλες οι προσπάθειες που κάναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά κρυβόντουσαν πίσω από την αγωνία για την επόμενη μέρα. Από την αγωνία για το εάν η Ελλάδα είναι μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, από την αγωνία εάν θα πάρουμε την επόμενη δόση. Αυτό παρεμπόδιζε τα μεγάλα βήματα των διαρθρωτικών αλλαγών. Τώρα όμως μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, να επιταχύνουμε και να έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Και στην αξιολόγηση και στους νέους οργανισμούς και στον αναπτυξιακό προσανατολισμό, όλου του δημόσιου τομέα.

Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα προς το δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό της χώρας ότι τους τιμάμε, ότι στηριζόμαστε σε αυτούς, ότι η μεγάλη τους πλειονότητα είναι άξιοι άνθρωποι, πιστοί στο καθήκον, είναι μικρές οι εξαιρέσεις. Πρέπει να νοιώσουν ασφαλείς. Θα τους τιμήσει η κοινωνία για αυτό, γιατί θα συμβάλουν στην ανάταξη και την ανάκαμψη της χώρας. Ένα πρώτο δείγμα που θα δώσει και το υπουργείο σε σχέση με την κινητικότητα του προσωπικού είναι η άμεση προκήρυξη των προς κάλυψη θέσεων, για να νοιώσουν όλοι όσοι εντάσσονται στην κινητικότητα  πως κανείς δεν τους κοροϊδεύει, πως υπάρχουν θέσεις και θα καταλάβουν υφιστάμενες θέσει που ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!