Βέης: πιο γρήγορα θα γίνονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Ταχύτερες διαδικασίες για την πρόσληψη τόσο των μόνιμων όσο και των εποχικών υπαλλήλων προέβλεψε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης. Όπως είπε, εκφράζοντας τη συμφωνία του με το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών οι διαγωνισμοί με την ανακοίνωση των επιτυχόντων θα ολοκληρώνονται σε 2-3 μήνες, ενώ σε 20-25 ημέρες θα ολοκληρώνεται η διαδικασία για τους εποχικούς.

Στήριξε δε την αισιοδοξία του αφενός στη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ και επιπλέον προσωπικό στην ανεξάρτητη αρχή, και αφετέρου στην προσπάθεια που θα κάνει το ΑΣΕΠ οι προκηρύξεις να είναι ενοποιημένες και ομαδοποιημένες και, στο μέτρο του δυνατού, να οργανώνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ και όχι τους φορείς, εναντίον των οποίων γίνονται και οι περισσότερες ενστάσεις.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ θεώρησε μεγάλη κατάκτηση τους κυλιόμενους πίνακες, ειδικά για τις προσλήψεις νοσηλευτών, που θα ολοκληρώνονται πλέον σε ένα μήνα.

Για το θέμα της συνέντευξης που καταργείται με το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο, ο κ.Βέης παραδέχθηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το ΑΣΕΠ διεφώνησε με την διενέργεια συνεντεύξεων, χωρίς, όμως, να μπορέσει να τις αποτρέψει αν επέμενε ο φορέας ή υπήρχε κοινή υπουργική απόφαση.

Ο κ. Βέης διαβεβαίωσε, πάντως, σε ερώτηση του πρώην πρόεδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη ότι το ΑΣΕΠ ζητεί πάντα από τους φορείς τα πρακτικά των συνεντεύξεων για να προβεί σε ελέγχους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!