Βαρβιτσιώτης: Ο «Λιμενικός Καλλικράτης» θα μειώσει τη γραφειοκρατία

Τους πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς και οργανογράμματα που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας επεσήμανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξηγώντας ότι με τον νέο οργανισμό, ο οποίος θα σταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έγκριση, ομογενοποιείται το σύνολο των λειτουργειών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σύσταση νέου οργανισμού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και σε αλλαγές των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) τονίζοντας ότι θα υπάρχουν τρεις γενικές γραμματείες με σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες: Η γενική γραμματεία του υπουργείου, η γενική γραμματεία Λιμένων και η γενική γραμματεία Αιγαίου. Οι κλάδοι από οχτώ θα γίνουν τέσσερις, οι γενικές διευθύνσεις από δύο θα γίνουν τρεις, οι διευθύνσεις από 53 θα γίνουν 30 και τα τμήματα από 181 θα γίνουν 111.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συμπλήρωσε ότι θα ενισχυθεί το γραφείο του υπουργού, ώστε να γίνει επιτελικό και θα έχει και απευθείας έλεγχο στην υπηρεσία εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, με σκοπό την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι που δεν γίνεται μέχρι τώρα.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι θα υπάρχει μόνο μία διεύθυνση για τις άγονες γραμμές, ενώ δημιουργείται τεχνική υπηρεσία.

Για τη νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, τον «Λιμενικό Καλλικράτη», ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι με αυτή θα αξιοποιηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας, και για τους πολίτες και για τα σκάφη, καθώς και η υποχρέωση δήλωσης απόπλου και κατάπλου των μικρών σκαφών αναψυχής στη λιμενική Αρχή. Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο, απελευθερώνονται πολλοί υπάλληλοι που απασχολούνταν με αυτά και επιτυγχάνεται, στην ουσία, μία αύξηση του προσωπικού κατά 10%, χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη. Για τις υπόλοιπες αλλαγές τόνισε ότι υπάρξει αύξηση των λιμεναρχείων ώστε σε κάθε νομό να υπάρχει λιμενάρχης, θα μειωθούν οι λιμενικοί σταθμοί σε 41 από 104 που είναι τώρα, και από τους οποίους κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα καταργηθούν. Παράλληλα, όπως είπε θα διπλασιαστούν τα λιμενικά τμήματα και τα λιμενικά φυλάκια.

Τέλος, όπως είπε ο υπουργός, λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που δεν μπορούσε να αγοράσει φάρμακα, καθώς λόγω των χρεών του υπουργείου τα φαρμακεία δεν έδιναν φάρμακα. Αυτές οι ληξιπρόθεσμες υγειονομικές δαπάνες, που ανέρχονται στο ποσό των περίπου 6.000.000 ευρώ «ενταλματοποιήθηκαν» όπως είπε χαρακτηριστικά και κατά συνέπεια λύνεται το πρόβλημα.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!