«Βάφτισε».... Σταμάτη το ανάχωμα στη Βύσσα για να προλάβει τις εκλογές - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back

«Βάφτισε»…. Σταμάτη το ανάχωμα στη Βύσσα για να προλάβει τις εκλογές

Άρον – άρον έδωσε το όνομά του στο νέο ανάχωμα στη Βύσσα που θα οχυρώσει τον Έβρο από τις πλημμύρες, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος, πριν καλά -καλά ολοκληρωθεί το έργο, έσπευσε να το εγκαινιάσει.

Λίγο πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και την αποχώρησή του από τη θέση του, ο περιφερειάρχης, «βάφτισε»… «Σταμάτη» το έργο, το οποίο μάλιστα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά έχει ήδη εγκαινιαστεί. Τα εγκαίνια έγιναν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και το ανάχωμα φέρει πλέον το όνομα «Σταμάτης» προς τιμήν του γενικού γραμματέα, ο οποίος ενέκρινε τις πιστώσεις για την κατασκευή του. Πρόκειται για το ανάχωμα το οποίο είχε καταστραφεί κατά την περίοδο των πλημμυρών το χειμώνα του 2007 και αποφασίστηκε να κατασκευαστεί με σκοπό να συγκρατήσει τα νερά του ποταμού Έβρου, σε περίπτωση που σπάσει το τουρκικό ανάχωμα.

Την ονομασία του αναχώματος είχε υποσχεθεί και ο δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης στον γενικό γραμματέα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον ευχαριστήσει για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε την νύχτα εκείνη του 2007 και τελικά αποφεύχθηκε η πλημμύρα του οικισμού της Βύσσας.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, ανέφερε πως «το νέο ανάχωμα στη Βύσσα είναι ένα έργο που αποτρέπει οριστικά τον κίνδυνο εναντίον του ίδιου του χωριού. Σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγεί τα νερά σε ασφαλή σημείο εκτόνωσης».
Ο δήμος Βύσσας έχει χρηματοδοτηθεί μέσω του Γ’ ΚΠΣ με ποσό που ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ, ενώ στο Θησέα 1 έχουν εγκριθεί έργα της τάξεως των 3.500.000 περίπου ευρώ, τα οποία όπως τόνισε ο κ. Σταμάτης «με ταχύτητα ο δήμος τα προωθεί, ώστε πριν εκπνεύσει η προθεσμία του Θησέα 1 να έχουν ολοκληρωθεί. Έχω κάνει μία συμφωνία, επειδή η περιφέρεια μας παρουσίασε τεράστια απορροφητικότητα όσον αφορά τον Θησέα. Βγήκαμε και στον Θησέα πρωταθλητές, δεν βγήκαμε μόνο στο 3ο πλαίσιο στήριξης. Η περιφέρειά μας αυτή τη στιγμή έχει μία απορροφητικότητα της τάξης του 65% στον Θησέα, που σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε τελειώσει. Αυτό μας κατατάσσει πρώτους στην κατηγορία, η αμέσως επόμενη περιφέρεια βρίσκεται στο 50%. Απέσπασα εξαιτίας αυτού του λόγου, τη δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών ότι η χρηματοδότηση του Θησέα 2 για την περιφέρεια θα ξεκινήσει πριν ακόμα εκπνεύσει ο Θησέας 1».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!