Β. Αργύρης :«Ήπειρος- Τόπος Να Ζεις»

Στην παρουσίαση του ονόματος του συνδυασμού του («Ήπειρος Τόπος να ζεις») προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη στήριξης της Ηπείρου και των Ηπειρωτών ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης.

«Επιλέξαμε την παρουσίασή του συνδυασμού μας με μία απλή ανακοίνωση γιατί θέλουμε η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες και τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν. Μέσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα αποφύγουμε περιττές εκδηλώσεις και δαπάνες που δεν κινούνται στην κατεύθυνση της αντιπαράθεσης θέσεων και επιχειρημάτων.
Θέλουμε έναν προεκλογικό αγώνα διαλόγου και αναζήτησης αξιόπιστων λύσεων για το μέλλον του τόπου μας»

Σε συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ Αργύρης εξήγησε τους λόγους επιλογής του συγκεκριμένου ονόματος για το συνδυασμό, καθώς και το στόχο του για την Ήπειρο της νέας εποχής.

«Πιστεύουμε ότι η Ήπειρος , ο τόπος μας, μπορεί με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης, να αλλάξει σελίδα και να πάει Μπροστά.
Με όραμα, πρόταση και ρεαλισμό.
Με θέληση, δουλειά και διαφάνεια
Σήμερα κοιτάμε την Ήπειρο στα μάτια
Και ……..Κοιτάμε Μπροστά…
Στρατηγικός μας Στόχος το όνομά μας:

ΗΠΕΙΡΟΣ. ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
ΝΑ ΖΕΙΣ
ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.»


Παράλληλα, ο κ. Αργύρης προχώρησε σε δημοσιοποίηση των προσωπικών του περιουσιακών στοιχείων ενώπιων των δημοσιογράφων τονίζοντας με πυγμή ότι:

«Αυτό πιστεύω ότι αποτελεί υποχρέωση όλων όσων διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, για να μπορέσουμε να χτίσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και να δώσουμε την πραγματική αξία και ουσία της πολιτικής ως διαδικασία έμπνευσης, δημιουργίας και προσφοράς.
Πρέπει όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν «πως μπαίνουν και πως βγαίνουν» από την πολιτική όσοι διεκδικούν την ψήφο τους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αργύρης δεν παρέλειψε να τονίσει το νόημα της Περιφέρειας για τον ίδιο, αλλά και τις προσπάθειες που θα καταβ΄παλλει ως αυριανός Περιφερειάρχης.

«Για εμένα η Περιφέρεια είναι κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Δεν είναι και δε θα επιτρέψω ποτέ να γίνει «κομματικό παραμάγαζο».
Δεν είναι και δε θα επιτρέψω να γίνει ποτέ κέντρο εξυπηρέτησης προσωπικών ή οικογενειακών υποθέσεων»

«Προσωπικά δε διεκδικώ να είμαι Περιφερειάρχης-εκτελεστής των αποφάσεων και των κατευθύνσεων που θα μου δίνονται «άνωθεν» και έξω από την Ήπειρο. Στην πολιτική μου διαδρομή δε θυσίασα ποτέ τους στόχους και τα πιστεύω μου. Ακόμη και όταν κάποιοι μου έλεγαν ότι πάω κόντρα στο ρεύμα. Ακόμη και όταν χρειάστηκε να στείλω μήνυμα πως αυτά που θέλει η Ήπειρος δεν μπορούν να ζυγίζονται με την όποια προτροπή πειθαρχίας».

Εν κατακλείδι αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα του μνημονίου, παραθέτοντας την άποψη του και εξηγώντας τα όσα πιστεύει γι αυτό.

«Η συζήτηση για εκλογές με αντικείμενο μνημόνιο – Αντιμνημόνιο γίνεται από όσους θέλουν να κάνουν μνημόσυνο στον Καλλικράτη.
Γίνεται από όσους δεν πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση και στη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν μικρά και μεγάλα προβλήματα με δημιουργικότητα , φαντασία και δουλειά.

Επιθυμούν μόνο και μόνο τη διαχείριση της εξουσίας. Προσωπικά ως βουλευτής ψήφισα το μνημόνιο γιατί πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλω στη «σωτηρία» της χώρας μου».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!