Β. Αποστόλου: Άμεση ενίσχυση των μονάδων ζωικής παραγωγής

Στη διαβεβαίωση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προβούν άμεσα σε ενίσχυση των μονάδων ζωικής παραγωγής, που επλήγησαν από την κακοκαιρία, για την προμήθεια ζωοτροφών, προέβη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο θα προχωρήσει η καταγραφή των απωλειών στο ζωικό κεφάλαιο και στα μελισσοσμήνη, ενώ τόνισε πως θα ολοκληρωθεί η  καταγραφή των ζημιών στη φυτική παραγωγή από τον πρόσφατο παγετό, σε συνδυασμό με τις νέες ζημιές από τις πλημμύρες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αποστόλου, θα υποβληθούν άμεσα δύο φάκελοι για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρώτος θα αφορά στην αποκατάσταση του εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεων της ζωικής παραγωγής και ο δεύτερος την αποκατάσταση των απωλειών του φυτικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής.

«Έχουμε χρέος όχι μόνο να στηρίξουμε τους πληγέντες παραγωγούς μας, αλλά και να θέσουμε τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε ο κ. Αποστόλου έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις πληγείσες περιοχές της Ηπείρου.

Ο κ. Αποστόλου είχε σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλειο Ψαθά, τους Δημάρχους Άρτας Χρήστο Τσιρογιάννη και Νικολάου Σκουφά Ευστάθιο Γιαννούλη, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ, ΜΟΝΑΔΕΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!