Τσακαλώτος: Σταθερά βήματα, όχι εκπλήξεις μετά το πρόγραμμα

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα της γ΄ αξιολόγησης -που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το Ελληνικό-, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος», προσθέτοντας ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα».

Τόνισε επίσης ότι έως το τέλος Απριλίου η Αθήνα θα παρουσιάσει το δικό της στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.

Σημείωσε εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προληπτική πιστωτική γραμμή θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η δ΄ αξιολόγηση, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά το πρόγραμμα διάσωσης εποχή, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΘΕΣΜΟΙ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!