Τσακαλώτος σε Λαγκάρντ: «Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο

Συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΝΔΤ που πραγματοποιείται στο Μπαλί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η κα Λαγκάρντ και ο κ. Τόμσεν «άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας».

«Επισήμαναν επίσης» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΝΤ, ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!