τσακαλώτος-για-οικογενειακά-επιδόμα-322877
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 09.01.2018 | 19:58

Τσακαλώτος για οικογενειακά επιδόματα: Και εγώ τρίτεκνος είμαι!

Ως το «πρώτο νομοσχέδιο που υπερτερούν τα θετικά έναντι των αρνητικών» το χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στους βουλευτές.

Στα θετικά αποτιμά την αύξηση στον προϋπολογισμό για τα επιδόματα τέκνων και τον εξορθολογισμό για τρίτεκνους και πολύτεκνους. «Και εγώ τρίτεκνος είμαι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Για το Κτηματολόγιο είπε ότι ιδρύεται ένας ενιαίος φορέας δημοσίου δικαίου, ενώ έκανε λόγο για προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων έναντι τραπεζών για τους πλειστηριασμούς επιχειρήσεων που έχουν πτωχεύσει.

Για τα αρνητικά του νομοσχεδίου, ανέφερε ότι δεν θα ηταν δίκη μας επιλογή για το θέμα των απεργιών. «Δεν ήταν επιλογή μας να περάσουμε διάταξη για το 50+1» υποστήριξε απολογούμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον απόηχο της εισβολής του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Όπως όλα δείχνουν από τη συζήτηση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι αυτή η επιλογή όπως και οι πλειστηριασμοί χτυπούν στο μαλακό υπογάστριο την κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι με τα προαπαιτούμενα αυξάνοντας κατά περίπου 300 εκ.€ την οροφή για τα κοινωνικά επιδόματα.